Consignatie:

Uw goederen via consignatie verkopen. Het kan een interessante en vooral gemakkelijke manier van verkopen zijn. Hieronder beschrijven we wat het precies inhoudt.

Uw tweedehands spullen verkopen aan particulieren kan soms erg moeizaam verlopen. Er worden bijvoorbeeld lage biedingen gedaan, het contact met kopers verloopt stroef en er komen vreemden aan de deur. Consignatieverkoop zorgt daarentegen voor veiligheid en zekerheid, maar vooral ook voor weinig gedoe.

Consignatie verkoop

Consignatieverkoop via 2ndGoods werkt als volgt: Uw goederen worden via onze verschillende kanalen te koop aangeboden. Alle aspecten van de verkoop worden door ons verzorgd, u hebt er zelf geen omkijken meer naar. Het enige wat u hoeft te doen is een foto uploaden van de goederen die u wilt verkopen met een korte beschrijving en prijsindicatie. Wij nemen hierna contact met u op over het verdere verloop en de haalbaarheid.
De goederen blijven vervolgens uw bezit, totdat ze daadwerkelijk verkocht zijn, waarna wij het verkoopbedrag naar u overmaken.

Commissie en tijdsbestek

Voor de consignatie service vraagt 2ndGoods een commissie (inclusief btw) die varieert tussen de 20 en 30%. Daarvoor in de ruil kost de verkoop u geen moeite en vanwege de professionele verkoop van uw goederen, zal de verkoopprijs waarschijnlijk ook hoger liggen dan via particuliere verkoop.
We kunnen daarnaast niet garanderen dat uw goederen (binnen een bepaald tijdsbestek) worden verkocht. Dit betekent dat de opbrengst op zich kan laten wachten. daarentegen kunnen uw goederen in deze tijd wel bij ons opgeslagen worden zodat ze u niet meer in de weg staan.

De voordelen:

  • De verkoop wordt uitbesteed, dus het kost u geen moeite.
  • Uw meubels kunnen door ons worden opgehaald en staan zo niet meer in de weg.
  • Het is veilig en zeker: Geen mensen aan de deur en geen last van vervelend verlopend contact.
  • Dankzij de professionele verkoop, zal de verkoopprijs waarschijnlijk hoger liggen.

Commissie tabel:

Verkoopprijs Commissie U verdient
<€500 30% 70%
€500 – €2499,99 25% 75%
>=€2.500 20% 80%
Verkopen via 2ndGoods gaat in 4 simpele stappen:

Vind goederen om te verkopen

Verkoop goederen die u niet langer nodig heeft en verdien makkelijk geld. Bekijk de lijst met goederen die wij wel en niet verkopen.

Breng de goederen naar 2ndGoods of laat het ophalen

Breng de goederen zelf naar één van onze 2ndGoods (partner)locaties of laat het door onze transportpartners voor een vaste prijs ophalen.
(U kunt ook zelf product foto's uploaden op de website en vanuit uw eigen huis verkopen.)

Laat het aan ons over en relax

Uw kant van het werk is gedaan. Ons professionele verkoopteam gaat nu voor u aan de slag.

Ontvang je geld

Via onze online kanalen zetten wij uw producten te koop. Je krijgt een bericht wanneer het meubelstuk verkocht is en binnen een week ontvang je het geld. Van alle rompslomp rondom de verkoop krijg je dus niks mee.